Wij zijn gek op polyester en we maken er vanalles mee: prefab vijvers, watertafels, fonteinbakken, plantenfilters, bloem- en plantenbakken etc. Maar wat is polyester, en wat zijn de voordelen van een polyester vijver?

ExclusiveGarden - Wij maken polyester vijvers. 
Ken je de voordelen van een polyester vijver al?
vijver + fontein met led-licht

1 po·ly·es·ter (het/de; o en m)
1 verzamelnaam voor kunststoffen van bep. samenstelling
2 po·ly·es·ter (bijvoeglijk naamwoord)
1 van polyester gemaakt: een polyester boot

— vanDale.nl

Wat zijn de voordelen van een polyester vijver?

Polyester is een kunsthars dat meestal gebruikt wordt samen met meerdere lagen glasvezel: zo bekom je een sterk product dat tegen een stootje kan. Denk maar aan boten, autobumpers en… vijvers. Daarenboven kan polyester niet rotten of roesten.

Om polyester in een bepaalde vorm te krijgen, maken we gebruik van een mal.
Er is het moedermodel – en die produceert exacte replica’s. Het stickertje in het midden van de bodem van elke vijver, geeft weer op welke plaats de vijver uit de mal werd gehaald. Dat kleine stickertje is de garantie dat de vijver uit één stuk gemaakt is.

Kort samengevat kunnen we stellen dat polyester zijn sterkte haalt uit glasvezels. Door de hars blijft het dan weer in zijn vorm.

Bovendien zijn onze polyesterproducten vorst- en UV-bestendig.

Onze prefab vijvers maken vijveraanleg eenvoudiger. Vijvers uit polyester hebben de sterkste kwaliteit op de markt en garanderen stabiele en sterke wanden.

Wat zijn de voordelen van een polyester vijver tegenover een folievijver? De kans op plooien in de folie is erg groot. En zo is ook de kans op scheuren of lekken aanwezig. Als de reiger langskomt, maakt die een gaatje in de folie. En waterlelies die stevig wortelen, beschadigen daarmee ook de folie.

Meer info over installatie van een prefab vijver vind je hier.
Ons gamma voorgevormde polyester vijvers vind je dan weer hier terug.