Vijveraanleg kan eenvoudig zijn. Dat bewijzen onze voorgevormde vijvers. Je laat ze in enkele klikken leveren, passen in élke tuin en vooral onze polyesterbakken gaan een leven lang mee. Daarnaast leg je ze ook makkelijk zelf aan.
Naast onze populaire polyester prefabvijver, zijn er nog andere manieren om een vijver aan te leggen. Voor elk wat wils!
Zo is de folievijver een traditionele manier om een vijver aan te leggen. Valkuil zijn mogelijke lekken – ofwel door een obstakel, ofwel door de jaren heen.
Een polyestervijver is een van de beste uitvoeringen van een vijver. De aanleg van een polyestervijver vraagt enige handigheid, eventueel van een vakman. Je bent niet gebonden aan vorm en grootte, maar de prijs van een stielman kan misschien wel oplopen. Een alternatief kan een voorgevormde vijver zijn.
De betonvijver past prima in een strakkere tuin. Hou wel in het achterhoofd dat beton vrij veel kalk afgeeft. Zeker wanneer je een siervisvijver of koivijver ambieert, dient de vijver perfect helder te zijn. Je wil namelijk geen drijvende vissen als gevolg van de schadelijke bestanddelen van beton…
En wie kent de plastic voorgevormde vijvers niet, misschien zelfs uit de kindertijd (denk maar aan de typische blauwe schelp)? Plastic is een prima toepassing voor kleinere vijvers. Bij grotere voorgevormde vijvers is de diepte vaak een no-go, net als lengtes langer dan 3 à 4 meter. Vaak worden plastic vijvers al versterkt met een laagje glasvezel… wat alweer de sterkte van polyester benadrukt.