Waarom kan een tussenwand handig zijn?

Een tussenwand creëert een extra ruimte in je vijver. Ruimte voor filtering, bijvoorbeeld. Daar zullen zowel je vissen als jijzelf blij mee zijn. 🙂 Door zelf een filterruimte te voorzien in de vijver, oogt je vijver strak én is je filtering geen doorn in het oog, zoals met een meerkamerfilter vaak het geval is.

Werk je vijver af met een decoratieve oplegrand en… geniet van jouw piekfijn afgewerkte ExclusiveGarden-vijver.

En hoe installeer je zo’n wand?

Monteer een tankdoorvoer onderaan in de tussenwand, dan duwt een vijverpomp het water via die doorvoer onderin de filtermassa.
Als je een stukje van de tussenwand bovenaan afzaagt (door middel van een inkeping of een gat bijvoorbeeld), kan het gefilterde water terug naar de vijver.

Acorus calamus

De filterruimte die je net gecreëerd hebt, vul je tot zo’n 20-tal centimeter van de bovenkant.
De ruimte die overblijft, biedt plaats aan planten met een waterzuiverende werking. Denk maar aan de Iris pseudacorus (of gele lis), de Acorus calamus (of kalmoes) en de lisdodde (of Typha angustifolia).

Tip

De tussenwand monteer je best met onze montageset én wat silicone, genre TEC7 of Fixall.

We raden aan om één derde van de visvijver te gebruiken als filterkamer.

Zuurstof in de vijver heeft een heilzame werking voor de vissen, maar bevordert daarnaast ook nog eens de biologische zuivering.

Tip

Gebruik geperforeerde netzakjes om je filtermassa in te stoppen. Want filtermassa moet je af en toe spoelen en terug stoppen, maar niet stuk per stuk. Je rug moet nog een leven lang mee. 😉

Bij vragen staan we steeds aan de zijlijn van jouw vijverproject, via telefoon (+32 50 28 11 13), mail of live chat!
Veel vijverplezier!