Wat is polyester?

vijver + fontein met led-licht

1 po·ly·es·ter (het/de; o en m)
1 verzamelnaam voor kunststoffen van bep. samenstelling
2 po·ly·es·ter (bijvoeglijk naamwoord)
1 van polyester gemaakt: een polyester boot

— vanDale.nl

Wij zijn gek op polyester en we maken er vanalles mee: prefab vijvers, watertafels, fonteinbakken, plantenfilters, bloem- en plantenbakken etc.

Maar wat is het nu precies?

Polyester is een kunsthars dat meestal gebruikt wordt samen met meerdere lagen glasvezel: zo bekom je een sterk product dat tegen een stootje kan. Denk maar aan boten, autobumpers en… vijvers. Polyester kan niet rotten of roesten.

Om polyester in een bepaalde vorm te krijgen, maken we gebruik van een mal. Er is het moedermodel – en die produceert exacte replica’s.

Kort samengevat kunnen we stellen dat polyester zijn sterkte haalt uit glasvezels en door de hars blijft het in zijn vorm.

We voegen er graag nog aan toe dat onze polyesterproducten vorst- en UV-bestendig zijn.

Onze prefab vijvers maken de aanleg eenvoudiger. Vijvers uit polyester hebben de sterkste kwaliteit op de markt en garanderen stabiele en sterke wanden.

Voordelen tegenover een folievijver? De kans op plooien in de folie is erg groot en zo is ook de kans op scheuren of lekken aanwezig. Als de reiger langskomt, maakt die een gaatje in de folie. En waterlelies die stevig wortelen, beschadigen daarmee ook de folie.

Meer info over installatie van een prefab vijver vind je hier.